Panică din cauza unui posibil blackout: în magazine nu se mai găsesc generatoare

Zvonurile legate de posibilitatea unui blackout i-a făcut pe români să treacă la măsuri extreme. Una dintre acestea este achiziția unui generator electric.
  • Cu toate că autoritățile au dat asigurări că posibilitatea unui blackout este destul de mică, românii par să ia în serios această amenințare. Tocmai pentru a nu fi prinși descoperiți în cazul unei crize, ei au început să se pregătească pentru acest moment.

Generatoarele accesibile ”nu se mai găsesc pe nicăieri”

Așa au ajuns generatoarele de energie în topul căutărilor românilor, în aceste zile. Potrivit unor relatări din mediul online, generatoarele de capacitate mică și medie au dispărut din stocurile magazinelor.

“Zilele astea am căutat pentru cineva un generator de 3000w. Problema e că nu mai sunt pe stoc nicăieri. Poate cele foarte scumpe.

Dacă chiar găsiți să luați generator cu avr, așa aveți o tensiune de 220 stabilizată. Dacă vreți să vă meargă toate astea deodată, atunci vă trebuie unul de cel puțin 5000watti.

Dar puteți lua și mai mic de vreo 3000 watti pentru frigider și lada frigorifică care merg continuu în priză. Becurile, laptopul și tv-ul nu consumă mult.

Mașina de spălat și boilerul iau mult curent, dar alea le puteți folosi ocazional și atunci puteți decupla frigiderul și lada frigorifică de la generator”, a scris un abonat al grupului de Facebook ”Mutat la țară – viața fără ceas”, potrivit Ziare.com.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati