Pantelimon: Din 1 noiembrie se acordă ajutoarele de încălzire pentru persoanele vulnarabile

Începând cu data de 1 noiembrie se vor acorda ajutoarele de încălzire persoanelor vulnerabile, care intră sub incidența legii 226/2021, anunță Primăria Pantelimon.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru un singur sistem utilizat pentru încălzirea locuinței și este valabil pentru familiile și/sau persoanele singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinței acordate în baza contractelor de muncă sau a legislației specifice ramurilor economice, mai spune sursa citată.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, și de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

🟢 Actele necesare pentru obținerea ajutorului de încălzire sunt:
✔️ actele de identitate ale solicitantului și ale membrilor familiei
✔️ acte de venit
✔️ acte de proprietate/ chirie
✔️ ultima factura de la furnizorul de gaze naturale / electricitate sau declarație pe propria răspundere cu privire la sistemul de încălzire utilizat, în cazul folosirii unui sistem cu combustibili solizi sau petrolieri.

Deocamdată nu au fost aprobate normele metodologice de aplicare a legii, acestea urmând a fi aprobate și publicate în perioada următoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati