Pantelimon: Titularii contractelor de concesiune si/sau folosinta și nu numai vor avea posibilitatea de a cumpăra terenurile

Primăria Pantelimon anunță că a fost aprobat Regulamentul privind vânzarea imobilelor – clădiri și terenuri aflate în proprietatea privată. În urma aprobării acestui regulament, locuitorii din Pantelimon trebuie să știe că titularii contractelor de concesiune si/sau folosinta și nu numai, vor avea posibilitatea de a cumpăra terenurile ce fac obiectul acestora, în măsura în care îndeplinesc condițiile prevăzute de regulament.
  • ”În urma eforturilor depuse în decursul anilor, prin nenumărate procese de judecată, primăria Pantelimon a putut realiza acum un cadru unitar de reglementări aplicabile pe plan local, care să permită vânzarea imobilelor (terenuri și construcții) care fac obiectul unor contracte de concesiune sau în folosință, către titularii dreptului de folosință si nu numai, în funcție de anumite criterii bine stabilite”, arată sursa citată.
Decizia a fost luată pentru a institui un mecanism legal și unitar în ceea ce privește vânzarea imobilelor, pentru a asigura transparență și eficiență în actele administrative adoptate și nu în ultimul rând, pentru a asigura o concepție unitară din punct de vedere al urbanismului și al calității vieții urbane, precizează primăria.

Titularii contractelor de concesiune si/sau folosinta și nu numai, vor avea posibilitatea de a cumpăra terenurile

Astfel, în urma aprobării acestui regulament, locuitorii din Pantelimon trebuie să știe că titularii contractelor de concesiune si/sau folosinta și nu numai, vor avea posibilitatea de a cumpăra terenurile ce fac obiectul acestora, în măsura în care îndeplinesc condițiile prevăzute de regulament.
  • Vânzarea se va face prin două modalități, respectiv licitație publică sau negociere directă. Pentru negocierea directă sunt vizati constructorii de bună credință, respectiv deținătorii de construcții aflate pe terenurile aflate în concesiune/folosință”, arată sursa citată.
Primaria orasului Pantelimon prin compartimentele de specialitate va aduce la îndeplinire prezentul regulament, urmând ca în viitorul apropiat să analizeze, pe loturi, terenurile aflate în această situație pentru a îndeplini toată procedura prevăzută de acesta în mod individual.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati