Papa Francisc, mesaj pentru ucraineni de Paștele catolic: ”Ne rugăm pentru voi” – VIDEO

Papa Francisc a condamnat cruzimea războiului din Ucraina și a cerut duminică liderilor să asculte pledoaria poporului pentru pace în Ucraina. Acesta a criticat implicit Rusia pentru că a târât ţara într-un conflict „crud şi lipsit de sens”.

Adresându-se în faţa a aproximativ 50.000 de oameni din Piaţa Sf. Petru, Suveranul pontif a spus în mesajul său, rostit de două ori pe an, „Urbi et Orbi” (Către cetate şi lume), că Ucraina a fost „încercată de violenţa şi distrugerea războiului crud şi lipsit de sens în care a fost târâtă”, informează Reuters, potrivit news.ro.

El a mai cerut „ca liderii naţiunilor să asculte strigătul poporului pentru pace” şi „să asculte acea întrebare tulburătoare pe care oamenii de ştiinţă şi-au pus-o acum aproape şaizeci de ani: vom pune capăt rasei umane sau ar trebui ca umanitatea să renunţe la război?’, după cum se citeşte în manifestul Russell-Einsten din 9 iulie 1955, prin care cei doi oameni de ştiinţă cereau dezarmarea, având în vedere pericolul nuclear rezultat din Războiul Rece, scrie EFE.

Papa a menţionat şi „numeroasele victime ucrainene, milioanele de refugiaţi strămutaţi, familiile dezbinate, bătrânii care au rămas singuri, vieţile distruse şi oraşele devastate”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati