Parcare gratuită în toate staţiunile din sudul litoralului

Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în oraş şi staţiunile arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul actualului sezon estival.

Astfel, turiştii care petrec vacanţa la mare, în una dintre aceste staţiuni, vor fi scutiţi de plata parcării, care era de 3 lei/oră pentru autoturisme şi 5 lei/oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei pentru orice tip de autovehicul.

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni”, a declarat primarul Mangaliei.

Plajele să fie date în folosinţă hotelierilor

Pe de altă parte, edilul va propune celorlalţi primari din localităţile cu ieşire la mare să facă o adresă comună către Parlament, prin care să solicite modificarea legii pentru a transfera sectoarele de plajă la primării şi date ulterior în folosinţă hotelierilor.

„Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui şezlong sau pentru a putea pune un cearşaf pe nisip. De aceea, singura soluţie este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit şezlonguri turiştilor”, susţine Radu Cristian, citat într-un comunicat de presă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati