Parcul Natural Văcăreşti va fi administrat de Primăria Generală a Capitalei

Parcul Natural Văcăreşti va fi administrat de Primăria Generală a Capitalei, a anunţat vineri Ministerul Mediului, în urma unei întâlniri la sediul ministerului între prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

De asemenea, poliţiştii locali şi comisarii de mediu vor acţiona împreună pentru combaterea arderilor ilegale din jurul Capitalei.

Discuţiile au atins şi tema a două obiective importante de mediu: Lacul Morii şi Parcul Natural Văcăreşti.

Ministrul a spus că a finalizat metodologia de atribuire în administrare a ariilor naturale protejate, scrie news.ro.

„Aceasta este în vigoare din 20 octombrie 2020 şi dă posibilitatea oricărei autorităţi publice să preia în administrare Delta Văcăreşti. Parcul Văcăreşti are tot potenţialul să devină unul dintre cele mai căutate parcuri naturale urbane din Europa. Credem că preluarea în administrare a Deltei Văcăreşti de către Primăria Capitalei ar transfoma acest loc în ceea ce ne dorim cu toţii: un reper de biodiversitate de care populaţia să se poată bucura oricând”, a completat ministrul mediului.

În cadrul întâlnirii de vineri au fost luate mai multe decizii pe teme care privesc calitatea aerului în Bucureşti, administrarea şi amenajarea unor obiective de mediu, dar şi programele de finanţare derulate de minister prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

”Am ţinut să fiu prezent la prima discuţie serioasă între domnul primar şi echipa de conducere a Ministerului Mediului, pentru a garanta susţinerea de către minister şi de către Guvern a tuturor proiectelor Primăriei Capitalei.

Pentru a asigura un mediu sănătos, pentru a reduce poluarea, pentru a lua măsurile necesare ca bucureştenii să aibă parte de un oraş curat. Sigur că am trecut în revistă foarte multe teme importante, care vor fi prezentate de domnul primar şi de domnul ministru al mediului. Spun doar câteva lucruri.

În primul rând, lucrurile pentru Bucureşti vor fi făcute într-un parteneriat extrem de serios şi de angajant între Ministerul Mediului şi Primăria Capitalei.

În al doilea rând, vom identifica resurse financiare pentru a putea susţine toate proiectele şi programele importante. De asemenea, vom garanta adoptarea de decizii care să permită, cu adevărat, Primăriei Capitalei să aibă un rol decisiv în aplicarea hotărâtă a programelor de mediu”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati