Parcul Plumbuita din Sectorul 2 ar putea fi extins

Parcul Plumbuita ar putea fi extins cu 200 de metri pătraţi de spaţiu verde. Primăria Sectorului 2 a anunțat că va cumpăra terenul situat pe strada Doamna Ghica nr. 1B, relatează Buletin de Bucuresti.

Consiliul General al Municipiului București și-a dat acordul pentru această achiziție, iar în ultima ședință de Consiliu Local al Sectorului 2 a fost aprobată formarea unei comisii de negociere pentru cumpărarea terenului, aflat, momentan, în proprietate privată.

De asemenea, proprietarul a transmis autorităților locale că terenul este disponibil pentru a fi vândut.

În prezent, lotul, care face parte dintr-o zonă protejată de reglementări urbanistice, fiind încadrat în categoria „parc”, este neamenajat și este folosit ca parcare de către locuitorii din zonă.

Încadrarea urbanistică în această subzonă limitează intervențiile doar la cele de conservare a spațiilor verzi, a transmis Primăria condusă de Radu Mihaiu.

Parcul este monument istoric și include și Mănăstirea Plumbuita.

Parcul Plumbuita ar putea fi extins

Această inițiativă vine după ce, la începutul anului, Primăria a cumpărat patru hectare pentru extinderea Parcului Plumbuita, marcând una dintre cele mai semnificative investiții în spații verzi din ultimii ani în Sectorul 2.

Autoritățile locale au reușit atunci să ajungă la o înțelegere cu proprietarii, care voiau să construiască blocuri în zonă.

Valoarea achiziției se ridică la peste 4,3 milioane de euro, ceea ce presupune un preț de 104,66 euro/mp.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 2 și cei ai Fundației Eco-Civica, parte în proces, au explicat proprietarilor că ridicarea blocurilor nu va fi posibilă, pentru că nu există utilități, iar cele patru hectare sunt în raza de protecție a monumentului istoric Mănăstirea Plumbuita.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati