Parcul ”Tudor Arghezi” din Sectorul 4 începe să prindă contur – FOTO

Parcul Tudor Arghezi, cu parcare supraetajată și centru cultural, începe să prindă formă, a anunțat primarul Daniel Băluță pe pagina de Facebook.

Întins pe o suprafață de 27.000 mp, parcul se află la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii. Parcul, pe care PS4 îl descrie ca pe unul ultra-modern, cu zone de agrement și de promenadă, este ridicat în locul unui teren viran, devenit în timp, depozit de gunoaie, și care a fost expropriat.

În total, amenajarea costă circa 40 milioane lei.

”Plantăm în continuare pomi, electricienii montează cablurile pentru iluminat, iar colegii de la Totul Verde realizează instalațiile de udare automată și pregătesc spațiile verzi. În același timp, lucrăm la fundația parcării supraetajate care va deservi acest obiectiv.”, precizează, miercuri, 27 aprilie, primarul Daniel Băluță.

Potrivit primăriei de sector, termenul de execuție pentru parcul Tudor Arghezi este de 18 luni, iar lucrările au început în februarie 2022.

27.627 mp va fi suprafața totală a noului parc, din care peste 10.000 mp vor fi doar spații verzi. Pe lângă acestea, proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulației pietonale, incluzând pavilioane și chioșcuri, iar altele, destinate sportului și jocurilor în aer liber. Tot aici va fi amenajat un skate-park de 1.000 de metri pătrați, la cele mai înalte standarde, unde iubitorii acestui sport își pot etala îndemânările și unde își pot exersa trick-urile, mai spune sursa citată.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati