Parfum în diplomație. Eveniment cu ”mireasmă” la Ambasada Egiptului în București – FOTO

Parfumurile au fascinat încă din cele mai vechi timpuri. Florale sau dulci, fructate sau fresh, acestea fac parte din viața noastră de zi cu zi, sunt adevărate accesorii care vin în completarea unei ținute atât în cursul zilei, cât și seara, cu orice ocazie. Parfumul are o istorie veche de mii de ani, iar primele dovezi ale existenţei parfumului datează încă din Egiptul Antic.

În acest sens, Dna. May Saied, soția E.S. Dl. Moayad Fathallah Mohamed Eldalie, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România a organizat o întâlnire despre cosmetică și parfumuri la reşedinţa ambasadorului din București.

”Noi, Soțiile Șefilor de Misiuni la București (SPOHOM), facem o adunare lunară în reședința Ambasadorului și am ales să aduc tematica parfumurilor în februarie. Mă gândeam ce să fac, eram copleșită de idei și apoi am întâlnit pe cineva care se ocupa de parfumuri și am vorbit și am simțit că este interesant pentru doamne, așa că am început să mă uit în civilizația egipteană despre parfumuri și cosmetice”, a declarat pentru newsbucuresti.ro, Dna. May Saied, soția E.S. Dl. Moayad Fathallah Mohamed Eldalie.

Conceput ca un proiect de diplomație culturală la inițiativa Comunității Soțiilor Șefilor de Misiune (SPOHOM) din București, evenimentul și-a propus să creeze un spațiu de interacțiune și discuții despre frumusețe, cu un videoclip despre parfumuri și cosmetice în Egiptul Antic, urmat de o prezentare despre parfumuri, susținută de Izabela Corina Juncu, președintele Asociaţiei Parfumurilor şi Aromaterapiilor din România.

După discuția despre parfumuri, soţiile şefilor de misiune invitate la întâlnire au testat parfumurile propuse de Izabela Corina Juncu.

Evenimentul s-a încheiat cu un brunch, iar surpriza din partea gazdei a fost un colț cu deserturi, iar tematica s-a concentrat pe beauty și cosmetice.

Se spune că în Egipt ar fi fost inventată prima sticlă de parfum. Astfel, nu este de mirare că turiștii care ajung în țară aleg să plece acasă cu un parfum drept suvenir.

Potrivit Dna. May Saied, parfumurile din Egipt sunt pe bază de ulei și se vând în sticle mai mici. Acestea rezistă și mai mult în timp.

”În Egipt nu avem un tip special de parfum precum în Egiptul antic, dar avem unele parfumuri care se vând și în zonele turistice și sunt pe bază de ulei. Îl vând în sticle mici și este uleios, este mai diferit”, a completat aceasta.

Întrebată despre parfumul preferat, doamna May Saied a precizat că îi place să experimenteze și să încerce mai multe esențe și mirosuri: ”Îmi plac diferite parfumuri. Mă schimb mereu. Mi-am cumparat un parfum nou de la aeroportul din Timisoara cu arome arabice si este ceva nou. Îmi place să încerc toate tipurile pentru a vedea care mi se potrivește.”

La eveniment au participat Soțiile Șefilor de Misiuni la București (SPOHOM) din țări precum Malaysia, Thailanda, Bangladesh, Japonia, Italia, Republica Coreea.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati