Părintele Necula, despre Catedrala Mântuirii Neamului: Pe stadioane am cheltuit mult mai mult

Părintele Constantin Necula a făcut o comparație între Catedrala Mântuirii Neamului și stadioanele construite în România.

Invitat într-o emisiune, la Kanal D, în prima zi de Paște, părintele Constantin Necula a vorbit despre costurile Catedralei, folosindu-se, la un moment dat, de o comparație cu fotbalul și cu echipa națională. În condițiile în care multe dintre stadioanele noi din țară au fost finanțate din bani publici.

Oficialii Bisericii au transmis că aproximativ 110 milioane de euro ar fi costat ridicarea catedralei. Comparativ, ridicarea Național Arena a costat de 2,5 ori mai mult, un alt subiect național controversat.

„Mântuirea neamului înseamnă enorm! Pentru fiecare colț din România s-a construit câte ceva. Sufletește a costat enorm, orice înjurătură a mai ucis un înger păzitor al catedralei. Financiar vorbind, nu știu să spun, știu cât s-a donat din partea unor oameni ce și-au păstrat anonimatul și au dat bani mai mult decât guralivii din jurul catedralei.

Fiscalitatea și celelalte sunt transparente. Tot balansul din jurul construcției este un subiect care se vinde. În general, Iisus Hristos este un subiect care se vinde. Iuda, care ține punga, știe că e așa.

Îmi pare rău că nu filmează nimeni cum muncesc și cât suflet pun oamenii de acolo. Cât costă talentul inepuizabil al unui om când pune mozaicul pe pereți? Și care stă cu orele, cu sutele de ore, când unii se plâng și că-și schimbă crampoanele la adidașii cu care joacă fotbal.

Sigur, că nu suntem dispuși ca Biserică să construim stadioane, dar ceea ce am făcut sperăm și va ține mai mult decât stadioanele! Pe stadioane am cheltuit mult mai mult fără a constata că echipa națională și-a schimbat în vreun fel sau altul calitatea jocului”, a declarat părintele Constantin Necula în cadrul emisiunii, potrivit gsp.ro.

sursa: digifm.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati