Părinții, amendați dacă cer salvamarilor să caute un copil dispărut pe plajă

Părinţii care cer ajutorul salvamarilor pentru a-şi găsi copiii vor fi amendaţi. Asta doar dacă salvamarii îi vor găsi pe cei mici pe uscat şi nu în mare. Decizia a fost luată de primăria din Eforie, care susţine că astfel va uşura activitatea celor care lucrează pe plajă.

Primăria Eforie a adoptat o serie de măsuri pentru siguranţa turiştilor, la începutul acestui sezon estival, dar şi pentru a uşura activitatea salvamarilor, scrie antena3.ro.

Astfel, Consiliul Local Eforie a decis să sancţioneze următoarele fapte:

– apelarea, în mod nejustificat, la reprezentanții serviciului de salvare acvatică pentru căutarea în apă de persoane presupus dispărute de pe plajă;
mutarea geamandurilor, balizelor sau a bilelor plutitoare în alte locuri decât sunt ancorate de către reprezentanții serviciului de salvare acvatică;

utilizarea geamandurilor drept colac de salvare sau acoperirea lor cu diverse materiale astfel încât să împiedice vizibilitatea acestora.

Persoanele fizice vor fi sancționate cu amendă între 1.000 și 2.000 lei, iar cele juridice între 1.500 și 2.500 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează de către polițiștii locali Eforie sau de către alţi funcţionari publici încadraţi în Primăria Eforie şi împuterniciţi în acest scop prin dispoziţie a primarului.

Pe plajele din Eforie sunt amplasate 22 posturi de observare (foişoare), 2 baze de salvare nautică care asigură 11 patrule rapide (câte una pentru fiecare 2 posturi de salvare) şi 2 posturi de prim ajutor.

Programul zilnic de lucru este in intervalul 8.00 – 19.00 cu excepţia perioadei 16 iulie – 15 august inclusiv când programul zilnic este în intervalul 08.00-20.00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati