Părinții care au COVID vor fi tratați la pediatrie, dacă sunt internați împreună cu copiii lor

Părinții infectați cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor, dacă forma lor de boală nu este gravă, a decis, luni, Ministerul Sănătății.

De luni, în spitalele care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric se poate asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt și ei suspecți sau confirmați cu COVID-19, informează un comunicat.

Până acum, dacă și părintele, și copilul erau infectați cu SARS-CoV-2, ei erau despărțiți: părintele trebuia tratat în secția de adulți, iar copilul la pediatrie. Pentru a ușura situația familiilor, acum și părintele poate rămâne internat la pediatrie, iar medicul pediatru îi poate prescrie tratamentul, însă folosind protocolul de adulți și cu condiția ca părintele să nu aibă o stare de sănătate gravă.

„În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului, împreună cu şeful de secţie, au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare sau într-o altă unitate sanitară”, informează Ministerul Sănătății.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati