Părinţii vor fi consultaţi pe tematica testării antidrog a copiilor printr-un chestionar, anunță prefectul Capitalei

Părinţii vor fi chestionaţi pe tematica testării antidrog a copiilor printr-un chestionar, a anunţat prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, notează Agerpres.

„La nivelul Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti avem un grup de lucru antidrog (…) în care este implicată Agenţia Naţională Antidrog, Poliţia Capitalei, Jandarmeria Română şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Recent, în august, am avut o şedinţă a grupului antidrog şi am invitat Avocatul Copilului (…) Federaţia Părinţilor şi Consiliul Elevilor, pentru că am vrut să avem dezbatere reală, cu rezultate cât mai concrete. În urma dezbaterii, noi am propus la nivelul Prefecturii că ne vom ocupa de crearea unui chestionar pentru o largă consultare în rândul părinţilor”, a spus Rareş Hopincă, marţi, la Bucureşti FM.

Părinţii vor fi întrebaţi dacă ar fi de acord cu testarea antidrog a elevilor când se înregistrează „manifestări atipice” ale unui copil, ce ar putea indica un consum de stupefiante, arată Rareş Hopincă, care a menţionat că testarea s-ar face doar cu acordul prealabil al părintelui.

Potrivit prefectului Capitalei, părinţii vor fi întrebaţi dacă ar fi de acord ca în fiecare an copiii să facă analize de sânge, inclusiv cu markeri antidrog. El a menţionat că la şcoală s-ar prezenta doar o dovadă că s-au efectuat analize de sânge, nu rezultatul.

„Mai ales în mediile vulnerabile (…) foarte multe dintre familii nu cunosc că un copil are probleme decât atunci când este foarte târziu”, a adăugat Rareş Hopincă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati