Parlamentarii au votat eliminarea pensiilor speciale pe care le primeau

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente.

Din cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD, cel din urmă a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente prevede încetare plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare.

Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat.

Astfel, imediat ce proiectul va fi promulgat de președintele Iohannis și va fi publicat în Monitorul Oficial, va înceta plata pensiilor speciale pentru aleși.

Legea prevedea ca parlamentarii cu 3 mandate încheiate să încaseze pensie specială în cuantum de 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. Cei cu 2 mandate primeau 60%, iar cei cu un mandat încheiat 40%.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati