Parlamentul a amânat din nou obligația montării de repartitoare pentru căldură

Românii racordați la sisteme centralizate de încălzire nu vor mai fi obligați să își monteze repartitoare până la finalul anului 2022, după ce un amendament depus de USR a fost adoptat de Parlament. Obligația a fost amânată acum până la sfârșitul anului 2023, scrie economedia.ro.

Obligația fusese deja amânată și anul trecut, până la 31 decembrie 2022, tot la initiative USR.

„Am stat de vorbă în ultimul an cu zeci de președinți de asociații de bloc care mi-au explicat de unde vine reticența montării acestor repartitoare. Am aflat că au fost asociații care le-au montat și apoi le-au demontat pentru că au existat probleme cu costurile și repartizarea agentului termic. Principiul de a plăti cât consumi este corect, însă, din discuțiile avute, am înțeles că repartitoarele, așa cum sunt ele astăzi nu răspund acestei nevoi. E necesară o discuție mult mai amplă pentru a găsi soluții serioase în următorul an”, declară deputata USR Cristina Prună, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii.

Parlamentul a adoptat anul trecut, în iulie, o lege prin care repartitoarele de căldură sau contoarele individuale devin obligatorii. Legea prevedea că în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit.

Modificările din Parlament vin cu amânarea termenului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati