Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Centrul FILIA au încheiat vineri un parteneriat pentru a aduce în atenţia publică şi a decidenţilor politici problemele cu care se confruntă femeile din diferite medii.
„Astăzi, la sediul Blocului Naţional Sindical, a avut loc o întâlnire de lucru între Organizaţia de Femei a BNS (Blocul Naţional Sindical) şi Centrul FILIA. Scopul întâlniri a fost încheierea între cele două organizaţii a unui parteneriat care va conţine obiective precum: lucrul direct în comunităţi, acţiuni de advocacy, activism, acţiuni de conştientizare şi informare, realizarea de studii/cercetări/analize”, a scris BNS pe Facebook.
În acest context, reprezentantul Centrului FILIA, Andreea Bragă, a precizat că violenţa asupra femeilor rămâne, din păcate, la coada deciziilor din partea decidenţilor, „pentru că majoritatea celor care trebuie să ia aceste decizii sunt bărbaţi”.
„Femeile sunt cele care încă ţin casa în România. Noi suntem cele care facem ca lumea să meargă mai departe. Violenţa asupra femeilor rămâne, din păcate, la coada deciziilor din partea decidenţilor. Asta şi pentru că astfel de subiecte nu aduc audienţă în prime-time, dar şi pentru că majoritatea celor care trebuie să ia aceste decizii sunt bărbaţi”, a declarat Andreea Bragă, coordonator advocacy, Centrul FILIA.
La rândul său, Violeta Andrei, preşedintele Organizaţiei de Femei a Blocului Naţional Sindical, a transmis că aceste acţiuni de conştientizare sunt esenţiale în societatea românească şi numai împreună putem să producem o adevărată schimbare la nivel naţional.
„Aceste acţiuni de conştientizare sunt esenţiale în societatea noastră. Ne confruntăm în fiecare zi cu aceste probleme: acasă, la muncă, pe stradă. Parteneriatul dintre Organizaţia de Femei BNS şi Centrul FILIA îşi propune să susţină femeile şi să aducă în atenţia publică şi a decidenţilor politici problemele cu care se confruntă acestea în diferite medii. Doar împreună putem să producem o adevărată schimbare la nivel naţional”, a concluzionat Violeta Andrei.
Statisticile arată că 1 din 4 românce este agresată fizic sau sexual, iar 75% dintre aceste cazuri rămân nereclamate. Deşi majoritatea cazurilor se petrec acasă, efectele acestora se extind şi în activitatea profesională, respectiv la locul de muncă.