Partidul Verde: Mafia imobiliară a reușit să distrugă încă un spațiu verde din București! – FOTO

Partidul Verde transmite că ”mafia imobiliară a reușit să distrugă încă un spațiu verde din București”, făcând referire la parcul IOR, retrocedat în anul 2005 de către fostul primar al capitalei, Adrian Videanu, care ”a ajuns să fie distrus bucată cu bucată, devenind numai bun pentru un nou proiect imobiliar.”

Potrivit sursei citate, zeci de arbori de pe bucata retrocedată din parcul IOR au fost puși la pământ în ultimele săptămâni. În plus, în ultimul an, zona verde a fost afectată de mai multe incendii, iar locuitorii din zonă au sesizat că arborii ar fi fost otrăviți, precizează Partidul Verde, într-o postare pe Facebook.

În acest context, Verzii anunță că vor sesiza toate autoritățile competente pentru a le cere să ia măsuri ca acest spațiu verde să nu dispară. De asemenea, ei vor face o sesizare la Avocatul Poporului pentru a amenda nepăsarea autorităților în a oferi cetățenilor dreptul la spațiu verde și aer curat.

”După ce anul trecut majoritatea arborilor din parc au fost otrăviți, lucru pe care l-am sesizat încă din iunie 2022, astăzi acești arbori au fost tăiați pentru a acoperi urmele masacrului de anul trecut și pentru a nu le mai da nicio șansă să înverzească din nou.

”Atentat la sănătatea bucureștenilor”

Tot acest masacru al arborilor reprezintă un atentat la sănătatea bucureștenilor și o sfidare a legii. Prima dată acești rechini imobiliari au îngrădit parcul, au pus panouri care să ateste că este proprietate privată, au incendiat vegetația, au găurit trunchiurile copacilor și i-au otrăvit, iar în final, anul acesta, au trecut efectiv la tăierea lor.
  • Justiția a retrocedat acest teren fără să țină cont că era spațiu verde, mai exact un parc, privându-i pe cetățeni de dreptul legal de a avea suficient spațiu verde și aer curat. În prezent, un bucureștean are alocați sub 10 mp de spațiu verde, capitala fiind codașă în Europa la acest capitol și aflându-se în proces de infringement cu UE. Iar retrocedările de spații verzi către mafia imobiliară, de multe ori ilegale, vor face că acest spațiu verde atât de necesar să scadă și mai mult. Și amenda pentru că nu avem suficient spațiu verde o vom plăti tot noi, cetățenii, cei privați de aer curat și verdeață.

”Primăria Sectorului 3 a fost părtașă la acest dezastru din parcul IOR”

Primăria Sectorului 3 a fost părtașă la acest dezastru din parcul IOR, neputând demonstra în 10 ani de procese că acolo există un parc. Aici, domnilor, încă se văd alei și elemente care arată clar că acolo a fost un parc.
  • Întrucât în spațiul public au apărut diverse informații care arătau că această zonă se va transforma fie în parc fotovoltaic, parc de distracții sau ansamblu rezidential, Partidul Verde solicită primăriei sectorului 3 să dea dovadă de transparență, oferind publicului informații coerente privind stadiul actual al situației legate de acest teren.
Noi, verzii, susținem inițiativele cetățenești din zonă care doresc păstrarea acestui spațiu ca suprafață verde pentru bucureșteni. Vom sesiza toate autoritățile competente pentru a le cere să ia măsuri ca acest spațiu verde să nu dispară. Totodată vom sesiza și Avocatul Poporului pentru a amenda nepăsarea autorităților în a oferi cetățenilor dreptul la spațiu verde și aer curat.”, spune Partidul Verde.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati