Pasagerii din autocarul strivit sub limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii au fost audiați până târziu în noapte. Procedura s-a desfășurat în prezența ambasadoarei Greciei la București

Poliţia continuă ancheta în cazul accidentului de la Pasajul Unirii. Pasagerii autocarului au fost audiaţi până aproape de miezul nopţii, în prezenţa ambasadoarei Greciei la Bucureşti. Un om a murit şi 23 sunt răniţi după ce autocarul în care erau a fost strivit sub limitatorul de înălţime al Pasajului Unirii din Bucureşti. Şoferul a forţat trecerea spre pasaj, iar patru pasageri au fost aproape de a fi striviţi între fiare. La bord erau aproape 50 de oameni, toţi din Grecia. Echipajele de prim ajutor au luptat contracronometru pentru viaţa răniţilor. Şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, potrivit Știrile TVR.

 

Procurorii au terminat audierea pasagerilor greci aproape de miezul nopții. A fost prezentă și ambasadoarea Greciei în România.

Pasagerii şi-au petrecut noaptea într-un hotel din Capitală, iar astăzi vor pleca acasă cu un alt autocar, adus din Salonic.

Sofia Grammata, ambasadorul Greciei în România: Mulţumim foarte mult autorităţilor, poliţiei, medicilor, tuturor! Vă mulţumim!

Accidentul s-a produs vineri, în jurul orei 13.30, în Pasajul Unirii.

Potrivit martorilor, şoferul autocarului plin cu cetățeni greci nu a oprit la pre-semnalizatorul care indica limita de înălţime, iar apoi a forțat intrarea în pasaj. A fost momentul în care a lovit în plin limitatorul de viteză, care a strivit plafonul autocarului la mijloc.

Patru pasageri au rămas încarcerați.

Zeci de salvatori de la Ambulanţă și SMURD au intervenit de urgență şi au reușit să-i scoată pe răniți dintre fiare. Pentru unul dintre pasageri au fost făcute manevre de resuscitare, însă în zadar. Omul a murit la scurt timp de la producerea accidentului.

23 de oameni, între care şi doi copii, au ajuns la spital. Restul turiștilor au fost duşi la hotel.

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sector 4 vor stabili cu exactitate cauzele accidentului. Este foarte posibil, conform martorilor, ca şoferul grec să nu fi văzut semnalizatorul care indica înălţimea maximă a autovehiculelor ce pot intra în Pasajul Unirii. Şoferul nu consumase băuturi alcoolice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati