Pasaj pietonal subteran la Buftea. CNAIR a trimis documentația la ANAP

Compania de Drumuri (CNAIR) a trimis la ANAP documentația pentru construcția unui pasaj pietonal subteran modern la Buftea, pe DN 1-DN 7 în județul Ilfov, a anunțat miercuri directorul general Cristian Pistol. Contractul va fi finanțat din PNRR și mai include și două sensuri giratorii, scrie economedia.ro.

Pasajul pietonal subteran este prevăzut în centrul orașului Buftea pe DN 1 A la intersecția cu bulevardul Mihai Eminescu

Vor fi amenajate inclusiv două zone de acces acoperite și închise pe 3 laturi, echipate cu 2 ascensoare exterioare pentru persoane, 2 scări rulante și 2 scări fixe.

Contractul finanțat prin PNRR prevede 2 luni pentru proiectare și 8 luni pentru execuție (în total 10 luni) de la data emiterii Ordinului de Începere.

Va fi construit primul pasaj pietonal subteran în orașul Buftea (jud. Ilfov). Am transmis astăzi la ANAP, spre avizare, documentația necesară atribuirii contractului pentru proiectarea și execuția acestui obiectiv. După validarea documentației de atribuire, vom publica Anunțul de Participare la licitație, în cadrul căruia vom stabili și data de depunere a ofertelor”, a transmis Cristian Pistol.

Cele două sensuri giratorii vor fi amenajate pe DN 1 A la Buftea la intersecția cu DJ 602, drumul județean care asigură legătura cu DN 7 București – Chitila – Pitești (drumul vechi spre Pitești). Pasajul pietonal subteran este prevăzut în centrul orașului Buftea pe DN 1 A la intersecția cu bulevardul Mihai Eminescu, valoarea totală a proiectului fiind de 32 milioane lei, din care 7 milioane lei din PNRR, potrivit unui comunicat al CNAIR.

Pe DN 1 A la Mogoșoaia, înainte de Buftea, Maristar a început lucrările pentru modernizarea lotului de un kilometru dintre Centura București (DNCB) și zona Palatului Mogoșoaia. Pe Centura Buftea, CNAIR a actualizat indicatorii tehnico-economici și lucrează în acest moment la reactualizarea avizelor Studiului de Fezabilitate, pentru a putea semna contractul cu PORR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati