Pasajul Mogoşoaia se deschide traficului rutier. Drulă: Mutăm blocajele câţiva metri, pentru că turbogiraţia de la Otopeni nu e gata

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă anunţă că Pasajul Mogoşoaia se deschide traficului rutier începând de joi. Acesta atrage atenția însă că s-au încetinit alte două şantiere, ceea ce va face ca aglomeraţia doar să se mute.

  • ”Bucuria ar fi putut fi completă dacă lucrările de reasfaltare a centurii împreună cu turbogiraţia de la Otopeni ar fi fost finalizate. Aşa, doar vom muta dopul cu câţiva metri”, a transmis fostul ministru.

”Mâine se deschide circulaţia pe pasajul Mogoşoaia. E unul dintre proiectele pe care le-am asumat şi pentru care m-am luptat să ajungă la final în 2021. Mă bucur că antreprenorul austriac şi-a ţinut promisiunea de a finaliza proiectul anticipat şi îl felicit pe această cale”, a scris, miercuri, pe AFcebook, fostul ministru al TRansporturilor.

Acesta explică faptul că, pentru acest pasaj de 108 metri (plus rampele şi bretele aferente) a fost prevăzută la licitaţia din 2017 o durată de execuţie de 24 de luni.

”Enorm! Cu alte cuvinte, constructorul trebuia să termine lucrarea abia în aprilie 2022. Nu am acceptat această situaţie şi, după discuţii cu Compania de Drumuri şi cu constructor, am reuşit să obţin o asumare fermă pentru finalizarea în avans, cel târziu pe 1 octombrie. Zecile de mii de cetăţeni blocaţi zilnic în trafic pe centura Bucureşti în acest dop rutier nu meritau încă 6 luni de ambuteiaje”, a mai scris Drulă.

Drulă: Mutăm blocajele câţiva metri. Turbogiraţia de la Otopeni nu e gata

Potrivit acestuia, ”bucuria ar fi putut fi completă dacă lucrările de reasfaltare a centurii între pasajul Mogoşoaia şi Otopeni împreună cu turbogiraţia de la Otopeni ar fi fost finalizate în acelaşi timp cu pasajul”.

”Însă, din păcate, s-a ridicat în ultimele săptămâni pedala de pe acceleraţia acestor investiţii. Solicit celor responsabili să urgenteze finalizarea celor 2 şantiere. În caz contrar, doar vom muta dopul cu câţiva metri”, a mai scris Drulă.

În martie 2020, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a emis autorizaţia de construire pentru proiectarea şi execuţia Pasajului de la Mogoşoaia.

Contractul este în valoare de 32.259.665,70  lei fără TVA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati