Patrick Mouratoglou, vinovat pentru suspendarea lui Halep: ”Noi i-am recomandat acel supliment, s-a întâmplat să fie contaminat”

0
816
Foto: Facebook / Patrick Mouratoglou

Antrenorul Patrick Mouratoglou a afirmat într-un videoclip postat pe Instagram că el și echipa lui sunt pe deplin responsabili de faptul că Simona Halep a luat un supliment de colagen contaminat cu Roxadustat.

Patrick Mouratoglou a publicat vineri seară un clip video pe contul său de Instagram prin care și-a recunoscut vina în contextului suspendării primite de Simona Halep pentru dopaj.

Românca a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, urmând ca aceasta împreună cu avocații ei să vină cu probe puternice pentru a reduce perioada de suspendare sau chiar de a răsturna decizia.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil.

Mi s-au deschis ochii și am realizat că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate.

Vorbim despre cantități extrem de mici. Nu au niciun efect, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test anti-doping. Asta e teribil, pentru că ești complet inocent, reputația ta e afectată!

Numele tău e târât într-un scandal de dopaj și poți sta pe bară mult timp. Îți afectează reputația fără motiv, pentru că nu ai făcut nimic. Am realizat că oricine o poate păți și că trebuie să fii 100% sigur că nu se va întâmpla asta cu companiile de suplimente pe care le alegi.” – a transmis Patrick Mouratoglou, într-un clip publicat pe contul său de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.