Patronul „Tavernei Racilor” spune că nu avea asigurare pentru restaurantul cuprins de incendiu

0
615
sursa foto: Facebook - Costel

Patronul restaurantelor „Taverna Racilor”, ​Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, spune că nu avea asigurare pentru localul de pe malul lacului Snagov care a fost efectat de un incendiu puternic izbucnit sâmbătă, informează HotNews.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a anunțat sâmbătă seară că incendiul – izbucnit la acoperișul restaurantului – a fost stins, iar la fața locului rămân, pentru supraveghere, două autospeciale.

Pentru stingerea incendiului, pomperii au acţionat 11 autospeciale. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, spunea că în urma incendiului s-a prăbușit structura de lemn aproape în totalitate.

Daniel Vasile a spus că „Taverna Racilor” nu avea autorizație de securitate la incendiu.

  • „Localul nu avea autorizație de securitate la incendiu.
  • La verificările făcute de noi în luna mai, când am avut ultimul control acolo, s-au descoperit o serie de deficiențe și s-au dat amenzi de 60.000 de lei. 50.000 de lei a fost amenda pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.
  • Au fost găsite și alte nereguli, în general legate de organizarea la locul de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov.

Întrebat dacă după controlul din luna mai patronul restaurantului a încercat să obțină autorizația de secuitate la incendiu, Daniel Vasile a spus că, din informațiile pe care le are, localul nu are nici acum o astfel de autorizație și nu a făcut solicitare sau alte demersuri către ISU în acest sens.

Patronul restaurantelor „Taverna Racilor”, ​Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, spune că nu avea asigurare pentru localul din Snagov.

„A luat foc locaţia din Snagov, sunt doar pagube materiale, restul e ok. Se va reconstrui de la zero în câteva luni şi vom continua frumoasa poveste începută pe malul lacului Snagov. PS Locaţia nu avea asigurare”, a transmis acesta pe Facebook.

El a reacționat și pe TikTok, sâmbătă dimineață, spunând că „a ars din temelii toată locația” și că există doar pagube materiale: „Asta este, a luat foc, se face la loc, viața merge înainte”. „Pescobar” a mai spus că localul tocmai fusese renovat „din temelii”.

În luna septembrie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a închis pentru o perioadă de la 6 luni la un an restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după ce a găsit nereguli și au aplicat amenzi la toate controalele pe care le-au făcut pe parcursul verii. ANPC, care a făcut acest anunț, a publicat imagini cu scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului. Restaurantul nu avea nici autorizație de la primărie, spunea ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.