Patronul „Tavernei Racilor” spune că nu avea asigurare pentru restaurantul cuprins de incendiu

Patronul restaurantelor „Taverna Racilor”, ​Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, spune că nu avea asigurare pentru localul de pe malul lacului Snagov care a fost efectat de un incendiu puternic izbucnit sâmbătă, informează HotNews.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a anunțat sâmbătă seară că incendiul – izbucnit la acoperișul restaurantului – a fost stins, iar la fața locului rămân, pentru supraveghere, două autospeciale.

Pentru stingerea incendiului, pomperii au acţionat 11 autospeciale. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, spunea că în urma incendiului s-a prăbușit structura de lemn aproape în totalitate.

Daniel Vasile a spus că „Taverna Racilor” nu avea autorizație de securitate la incendiu.

  • „Localul nu avea autorizație de securitate la incendiu.
  • La verificările făcute de noi în luna mai, când am avut ultimul control acolo, s-au descoperit o serie de deficiențe și s-au dat amenzi de 60.000 de lei. 50.000 de lei a fost amenda pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.
  • Au fost găsite și alte nereguli, în general legate de organizarea la locul de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov.

Întrebat dacă după controlul din luna mai patronul restaurantului a încercat să obțină autorizația de secuitate la incendiu, Daniel Vasile a spus că, din informațiile pe care le are, localul nu are nici acum o astfel de autorizație și nu a făcut solicitare sau alte demersuri către ISU în acest sens.

Patronul restaurantelor „Taverna Racilor”, ​Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, spune că nu avea asigurare pentru localul din Snagov.

„A luat foc locaţia din Snagov, sunt doar pagube materiale, restul e ok. Se va reconstrui de la zero în câteva luni şi vom continua frumoasa poveste începută pe malul lacului Snagov. PS Locaţia nu avea asigurare”, a transmis acesta pe Facebook.

El a reacționat și pe TikTok, sâmbătă dimineață, spunând că „a ars din temelii toată locația” și că există doar pagube materiale: „Asta este, a luat foc, se face la loc, viața merge înainte”. „Pescobar” a mai spus că localul tocmai fusese renovat „din temelii”.

În luna septembrie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a închis pentru o perioadă de la 6 luni la un an restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după ce a găsit nereguli și au aplicat amenzi la toate controalele pe care le-au făcut pe parcursul verii. ANPC, care a făcut acest anunț, a publicat imagini cu scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului. Restaurantul nu avea nici autorizație de la primărie, spunea ANPC.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati