Patru câini, suferind de foame, sete şi diverse afecţiuni, au fost salvați dintr-un imobil din Sectorul 6

Autorităţile au preluat, dintr-un imobil din Sectorul 6 al Capitalei, patru câini care sufereau de foame, de sete, dar şi de diferite afecţiuni medicale, anunță ASPA București. A fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de cruzime faţă de animale, iar câinii au ajuns în adăposturile ASPA. 

”Serviciul Protecţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a solicitat sprijinul unui echipaj de intervenţie ASPA pentru preluarea mai multor câini aflaţi în pericol, dintr-un imobil din Sectorul 6”, anunţă, miercuri, ASPA.

Au fost preluaţi 4 câini, 2 femele şi 2 masculi, cu vârste cuprinse între 3 şi 4 ani, având o stare de sănătate precară şi au fost transportaţi la adăpost.

”Câinii au fost evaluaţi medical şi toţi 4 prezentau leziuni oculare, temperatură peste valoarea normală şi sufereau de foame şi de sete. La examinarea vizuală s-a observat o infestaţie masivă de pureci, ceea ce a determinat o dermatită alergică. În urma analizelor de sânge, toţi 4 prezentau o uşoară anemie şi valori hepatice crescute”, a mai transmis sursa citată.

În prezent, câinii se recuperează foarte bine, anemia s-a redus considerabil, temperatura şi apetitul sunt normale, iar leziunile oculare s-au mai ameliorat.

Cățeii au fost preluaţi cu ordin de plasare şi s-a deschis dosar penal pentru infracţiunea de cruzime faţă de animale, potrivit ASPA.

”Până la soluţionarea dosarului aceştia vor rămâne în grija ASPA”, a mai precizat instituţia.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati