Patru elevi ai Școlii Gimnaziale 129 din Sectorul 4 au COVID-19

0
486

Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a întregii clădirii în care funcţionează Şcoala Gimnazială nr. 129, după ce în cursul zilei de marți, patru elevi au fost confirmaţi pozitiv la SARS-COV 2.

În aceste condiţii, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, unitatea de învăţământ a intrat în scenariul roşu de funcţionare în condiţii de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line pentru următoarele 14 zile.

Măsuri similare, de dezinfecţie a spaţiilor de învăţământ, au fost luate şi la Şcoala Gimnazială nr. 108 şi la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, acolo unde, tot în cursul zilei de astăzi, câte un cadru didactic de la fiecare unitate şcolară a primit confirmarea infectării cu coronavirus. În aceste două cazuri, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti urmează să efectueze ancheta epidemiologică pentru stabilirea măsurilor ulterioare.

În funcţie de rezultatele anchetei epidemiologice, autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice de la şcolile menţionate şi va implementa orice altă măsură ce se va impune.

Măsurile au fost dispuse, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.