Patru județe, sub cod galben de ploi însemnate. Cum va fi vremea în București

Avertizare meteo de ploi, vânt şi vijelii, în mai multe judeţe ale ţării, emisă, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Cum va fi vremea în București.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului pentru zone din Dobrogea și sud-estul Munteniei, respectiv județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Potrivit ANM, în Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Pe parcursul zilei de marți (11 aprilie), vântul va avea intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

Marți, intensificări temporare ale vântului vor fi și în sudul Moldovei și local în Muntenia, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi viteze de 70…80 km/h.

Avertizarea cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului intră în vigoare marți dimineața la ora 6:00 și va fi valabilă până miercuri, la ora 15:00.

Cum va fi vremea în București

Pentru același interval de timp (marți, ora 06.00 – miercuri, ora 15.00), meteorologii au emis o prognoză specială pentru municipiul București.

Cerul va prezenta înnorări și trecător vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati