Patru lungmetraje semnate Pedro Almodóvar, disponibile gratuit pe TIFF Unlimited

0
158

Patru lungmetraje semnate de cineastul Pedro Almodóvar vor fi disponibile gratuit pe platforma TIFF Unlimited în perioada 17 – 20 decembrie, a anunţat joi Ambasada Spaniei în România.

Programul cuprinde titlurile „Totul despre mama mea”, recompensat în 2000 cu premiul Oscar pentru cel mai bun film în limbă străină, „Pielea în care trăiesc”, „Amanţii pasageri” şi „Julieta”, scrie news.ro.

„În contextul socio-sanitar actual, am dorit să înlesnim accesul la filme în mod gratuit şi sigur”, a transmis ambasada.

Fiecare film este subtitrat în limba română şi va fi disponibil pe platforma TIFF Unlimited timp de 24 de ore, începând cu ora 20:00 în zilele menţionate în program. Accesul este gratuit, fără a fi necesară crearea unui cont pe platformă.

Program

Joi, 17 decembrie 2020, 20:00 – „Julieta” (2016), cu: Emma Suárez, Adriana Ugarte

Julieta, o profesoară în vârstă de 55 de ani, încearcă să îi explice fiicei sale Antía, printr-o scrisoare, tot ceea ce nu i-a mărturisit în ultimii 30 de ani. Când termină scrisoarea, îşi dă seama că nu ştie unde să o trimită. Fiica sa a părăsit-o când avea 18 ani şi de atunci Julieta nu mai ştie nimic despre ea. Filmul vorbeşte despre destin, despre sentimentul de vinovăţie şi despre acel mister de neînţeles care ne face să părăsim persoanele pe care le iubim, ştergându-le din viaţa noastră ca şi cum niciodată nu ar fi însemnat nimic. Dar şi depre durerea pe care această părăsire brutală o provoacă victimei.

Vineri, 18 decembrie 2020, 20:00 – „Amanţii pasageri/ Los amantes pasajeros” (2013), cu: Javier Cámara, Pepa Charro, Antonio de la Torre, Hugo Silva, Antonio Banderas, Penélope Cruz

O defecţiune tehnică pune în pericol vieţile celor de la bordul zborului 2549. Piloţii încearcă, alături de colegii lor din turnul de control, să găsească o soluţie. Însoţitorii de zbor şi şeful lor sunt personaje neobişnuite, baroce, care încearcă să uite de problemele personale şi se dedică trup şi suflet sarcinii de a face zborul cât mai plăcut pentru pasagerii lor, în aşteptarea soluţiei.

Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 20:00 – „Pielea în care trăiesc/ La piel que habito” (2011), cu: Antonio Banderas, Marisa Paredes, Blanca Suárez

De când soţia sa a suferit arsuri grave în incendiul provocat de un accident de maşină, doctorul Robert Ledgard, chirurg eminent, şi-a dedicat ani întregi cercetării şi experimentelor pentru a crea un nou tip de piele cu care ar fi putut să o salveze. Este vorba despre o piele sensibilă la atingeri, dar rezistentă la orice fel de agresiune. Pentru a pune în practică această descoperire revoluţionară, doctorului Ledgard îi sunt necesare trei lucruri: lipsa de scrupule, un complice şi un cobai. Scrupule nu are, iar Marilia, femeia care a avut grijă de el de când s-a născut, este complicele perfect. Problema va fi găsirea cobaiului uman.

Duminică, 20 decembrie 2020, 20:00 – „Totul despre mama mea/ Todo sobre mi madre” (1999), cu: Cecilia Roth, Marisa Paredes, Penélope Cruz

Manuela este martora accidentului de maşină în care fiul ei, Estéban, îşi pierde viaţa chiar în ziua în care împlinea 17 ani, în timp ce alerga să obţină un autograf din partea actriţei sale preferate. Manuela descoperă din jurnalul adolescentului că cea mai mare dorinţă a lui fusese să-şi cunoască tatăl. Femeia pleacă la Barcelona, în căutarea bărbatului de care s-a despărţit cu mult timp în urmă, pentru a-i spune că ultimele cuvinte ale fiului său i-au fost adresate lui, chiar dacă nu l-a cunoscut vreodată. Tatăl lui Estéban – un transsexual care, între timp, şi-a schimbat numele în Lola – nici nu ştie că băiatul a existat vreodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.