Pavel Popescu, fost șef al Comisiei de Apărare: Angajați ai ambasadei Rusiei fac acțiuni de culegere de informații la evenimente oficiale la care nu sunt invitați

Deputatul PNL Pavel Popescu, fost șef al Comisiei de Apărare, a declarat joi că anumiți angajați ai ambasadei Rusiei participă la evenimente oficiali la care nu sunt invitați și culeg informații.

  •  ”Acest mod agresiv de acţiune al lor necesită un răspuns diplomatic ferm”, spune el.

”Este extrem de important ca ambasadele din Bucureşti ale ţărilor ce au sancţionat Federaţia Rusă în urma invaziei Ucrainei să îşi sporească nivelul de securitate în următoarea perioadă. Angajaţi ai ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti efectuează acţiuni de culegere de informaţii în cadrul unor evenimente/recepţii oficiale la care nu sunt invitaţi. Acest mod agresiv de acţiune al lor necesită un răspuns diplomatic ferm”, a scris Pavel Popescu pe Facebook.

Ulterior, el a precizat că este vorba despre Evgheni Ignatiev,  adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, despre care a afirmat că a intrat neinvitat la o recepţie oficială a unei ambasade a unui stat partener strategic cu România.

„Modul în care adjunctul ataşatului militar a intrat la această recepţie, repet, neinvitat, a fost unul perfid, pentru că l-am văzut cu ochii mei când a desfăşurat această acţiune, de a intra neinvitat la acea recepţie, şi disimulând foarte mult în în momentul în care a făcut-o.  Apoi, până în momentul în care am informat organizatorii că acest domn este prezent în cadrul acelui eveniment, domnul a stat în zonă, practic studiind ceea ce se întâmplă în cadrul acelui eveniment”, a spus Pavel Popescu, joi seară, la Antena 3.

Acesta a adăugat că, în momentul în care bărbatul şi-a dat seama că prezenţa lui a fost sesizată, a dispărut.

Popescu a relatat că reprezentantul Ambasadei Rusiei s-a aşezat la coada la care cei prezenţi erau verificaţi dacă se află pe lista de invitaţi.

”A disimulat o ataşare la acea coadă, într-o română aproape perfectă, a avut o conversaţie cu mine, În momentul in care noi, restul, ne-am prezentat invitaţiile, s-a strecurat pur şi simplu şi a intrat la acel eveniment”, a afirmat deputatul liberal.

El a precizat că i-a anunţat pe câţiva dintre ambasadorii şi pe organizatori în legătură cu prezenţa diplomatului rus, moment în care ”domnul s-a sesizat şi a dispărut instant din peisaj”.

”Motivul pentru care a intrat acolo nu pot să vi-l spun, dar prezentarea lui a fost una extrem de directă, cel puţin către mine: ”Sunt ataşat al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti”. Zâmbind oarecum ironic de faptul că este prezent la acel eveniment”, a mai spus Pavel Popescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati