Paza metroului ar putea fi asigurată de Jandarmerie

Metrorex va demara acţiunile necesare pentru asigurarea pazei la metrou de către Jandarmerie, potrivit unei adrese transmisă de companie către „Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM) şi publicată luni de organizaţia sindicală.

„Cu referire la propunerea dumneavoastră ca paza în reţeaua de metrou să fie asigurată de jandarmi (…), în scopul de a materializa propunerea, vom demara acţiunile necesare pentru asigurarea prezenţei jandarmeriei în cadrul reţelei de metrou care să asigure paza bunurilor materiale, ordinea publică, siguranţa călătorilor şi a lucrătorilor de la metrou”, se menţionează în adresa trimisă de Metrorex către USLM, conform copiei publicată de organizaţia sindicală.

Documentul este datat vineri, 21 mai, şi semnat de directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, potrivit copiei remisă jurnaliştilor de reprezentanţii USLM, scrie realitatea.net.

Ion Rădoi: Folosirea Jandarmeriei ar dubla costurile plătite în prezent

În acest sens, preşedintele USLM, Ion Rădoi, spune că folosirea Jandarmeriei pentru serviciile de pază în sistemul de metrou ar dubla costurile plătite în prezent pentru acestea.

„S-au făcut nişte comparaţii cu firmele de pază actuale şi Jandarmeria, din câte cunosc, ar duce cel puţin la un preţ dublu. Dar nu ştiu cifra, ştiu doar ce mi s-a spus de directorii de dinainte”, a declarat Ion Rădoi într-o conferinţă de presă.

Liderul sindicatului de la metrou a mai precizat că în prezent există între 500 şi 600 de paznici, angajaţi ai unei firme private, care asigură siguranţa în sistemul de metrou.

„Nu ştiu cu exactitate, dar din datele pe care le deţinem şi noi, la firma de pază sunt 500 – 600, pe acolo”, a arătat Ion Rădoi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati