Pe 15 octombrie încep lucrările de consolidare a malurilor Lacului Herăstrău

Malurile lacului din Parcul Herăstrău vor fi consolidate în următorii doi ani. Lucrările vor începe pe 15 octombrie, iar costurile se ridică la circa 60 milioane de lei, declară Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, într-o conferință de presă, potrivit Buletin de Bucuresti.

Prima dată vor fi reparate aleile interioare din Parcul Herăstrău, cele care nu au legătura cu malurile lacului. Aceste lucrări vor începe odată cu finalizarea asfaltării aleilor din Parcul Cișmigiu. Ulterior, vor începe și lucrările pentru consolidarea malurilor.

Și începând cu 15 octombrie, o să începem reparațiile la malurile de lac. N-au mai fost făcute de zeci de ani și ele fac ca, alunecând malurile de lac, evident că se rup și aleile care sunt în apropierea lacului. Costă 60 milioane și o să dureze doi ani.

În prezent, pentru demararea lucrărilor mai este necesar un singur aviz, de la Apa Nova. Restul au fost obținute, adaugă edilul Capitalei.

Lacul Herăstrău va fi golit începând cu 15 octombrie, iar lucrările de consolidare se vor desfășura în următorii doi ani, cu întrerupere pe perioada verii. Decizia de sistare a lucrărilor are scopul de a proteja ambianța parcului în timpul verii, explică Corina Bega, director general ALPAB.

Apărările se vor face prin introducerea unei palplanșe, la o distanță de un metru de mal, care va fi umplută cu aluviunile de pe fundul lacului și la suprafață se va închide lucrarea cu un material mult mai rezistent, urmând ca lucrările să se desfășoare în următorii doi ani de zile, cu întrerupere pe perioada verii. Deci vom sista lucrările la începutul verii anului viitor și după aceea, vom da ordin de începere din toamnă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati