Peisaj dezolant în București. Gazonul și copacii tineri s-au uscat, iar autoritățile nu fac nimic

Gazonul cumpărat cu bani grei și montat rulou cu rulou pe bulevardele din București seamănă cu lanul de grâu copt. În multe cartiere s-a uscat complet. S-a uscat și iarba din parcuri, din scuaruri, chiar și copacii proaspăt plantați lângă Parlament. Dezastrul este cauzat de lipsa irigațiilor și de lipsa de interes a administratorilor. Pagubele însumează multe milioane de lei, scrie digi24.ro.

Zeci de mii de metri pătrați de gazon scump s-au uscat în București în vara aceasta.

– Numai din impozitele noastre! comentează un bucureștean.

– Cum s-a ajuns aici?

– Din prostie!

– Prostia cui?

– A conducătorilor!

– Care conducători?

– Primari, consilieri.

***

– Nu a fost udată! este de părere un alt bucureștean. N-a fost întreținută la timp. Păcat de investiția care s-a făcut! adaugă el.

– E 90 de lei metrul pătrat de gazon!

– Da, știu! Dar degeaba-l pune, dacă nu-l și întreține! Se schimbă pe banii publici, bineînțeles!

***

Un metru pătrat de gazon costă 90 de lei

Pe bulevardul Tudor Vladimirescu, cale de vreo jumătate de kilometru, iarba s-a uscat. Pe Calea 13 Septembrie și pe Șoseaua Panduri, așijderea. Sunt zone arondate Sectorului 5, dar directorul spațiilor verzi din Primărie susține că pârloaga este administrată de Municipalitatea Capitalei, prin ALPAB. Iar paguba, doar pe aceste trei bulevarde, depășește un milion de lei.

„Avem între Libertății și 13 Septembrie, undeva la 4.500 de metri, toată partea de la 13 Septembrie până la Panduri, 3.000 de metri, iar Tudor Vladimirescu, din calculele noastre, undeva la 4.000 de metri! Deci vorbim undeva la 11 mii de metri pătrați de gazon auriu, să spunem așa. Ori 90 de lei metrul pătrat de gazon rulou, plus TVA, deja ajungem la o sumă fabuloasă!” confirmă Denis Cristian, directorul genenel de la Spații Verzi Sector 5.

– Cine plătește această pagubă?

– Această pagubă, la ora actuală, este suportată din banii publici ai cetățenilor! Despre asta vorbim! Primăria Sectorului 5 a solicitat darea în administrare, iar până-n ziua de astăzi nu s-a concretizat absolut nimic! spune oficialul Sectorului 5.

Parc cu iarbă și copaci uscați

În fața Parlamentului, pe strada Izvor, s-au uscat și iarba, și copacii. Iar parcul e un loc cu circ, la propriu, și pare pur și simplu neadministrat!

„Este o lipsă de bun gospodar al primarului general! A conducerii noastre, în principiu. După cum constatați, nu numai iarba, pomii… Parcurile sunt murdare, străzile sunt murdare. Peste tot multă mizerie și dezinteres! Foarte urât și dezamăgitor! Nu credeam că o să ajungem să vedem așa ceva!” comentează o femeie.

Și-n fața Gării de Nord e dezastru. Arșița a uscat iarba și copacii tineri din parcul de vizavi.

„Peste tot așa arată! E jalnic! Uitați-vă și-n parc! Așa trebuie să arate un parc din Sectorul 1? Cu ani în urmă era foarte frumos! Se ocupau! Erau întotdeauna flori, verde și frumos! Banul public se duce la ei în buzunare! Nu se duce unde trebuie!”, spune revoltat un bucureștean.

Pentru iarba uscată, Municipalitatea dă vina pe Administrația Lacuri Parcuri și Agrement. Conducerea acesteia, însă, când trebuie să-și motiveze managementul defectuos, refuză dialogul cu jurnaliștii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati