Pelerinaj la Biserica Sfântul Gheorghe Nou de la KM 0 al Capitalei

Mii de credincioşi au trecut marți pragul bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Centrul Capitalei pentru a atinge racla în care se află mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae, dar și Brâul Maicii Domnului adus de la Mănăstirea Koto Xenia din Grecia.

Rândul de pelerini se întinde pe o distanţă de peste două sute de metri, iar timpul de aşteptare este de aproximativ o oră, scrie G4Media.

„Această mână a Sfântului Ierarh Nicolae este un dar de suflet al Măritului Voievod Mihai Viteazul în anul unirii Principatelor Româneşti, în anul 1600. Deci de 422 de ani fix, acest odor se află în inima Bucurestiului ca să binecuvânteze poporul creştin.

Brâul Maicii Domnului se ştie că este poate cel mai cinstit odor din întreaga creştinatate. O parte din el se află la Manastirea Kato Xenia din Grecia si alta la Mănăstirea Vatoped de pe Muntele Athos. Se ştie conform traditiei pioase a Bisericii că a fost lucrat de mâinile pline de sfinţenie ale Maicii Domnului”, a declarat pentru G4Media.ro, părintele Emil Nedelea-Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou.

Pelerinajul se va încheia miercuri la ora 22.00, odată cu plecarea delegaţiei din Grecia.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati