Pelerinajul de Sf. Dumitru din București va fi interzis

0
297
Orban a picat la motiune
Foto: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat că și pelerinajul de Sfântul Dumitru – care avea loc anual în București – nu va putea fi organizat în acest an pe 26-27 octombrie.

„Sunt un om credincios, un om care respectă Biserica, întotdeauna am fost alături de proiectele Bisericii, bisericilor în general. Dar pe de altă parte riscul e foarte mare, a spus premierul Orban.

Astfel de evenimente reprezintă un pericol de la început până la sfârșit, explicat acesta.

„Să ne gândim. Foarte mulți dintre credincioșii care participă la aceste pelerinaje sunt oameni în vârstă și sunt expuși la riscuri foarte mari. Ştiţi cum funcționează.

Parohiile organizează plecările cu autocarul, cu microbuzul, în niște condiții pe care nu putem să le controlăm. Riscul de răspândire există, atâta timp cât se fac deplasări care durează ore întregi. E foarte greu de asigurat condițiile de distanțare, de protejare a sănătății persoanelor”, a punctat el.

Orban a precizat că speră că atât BOR, cât și românii să înţeleagă că decizia este luată pentru binele lor, pentru că sunt anumite lucruri care se desfășoară care pot pune viața credincioșilor în pericol.

„Sunt sigur că și la nivelul BOR există înțelegere pentru această decizie și îi rog pe credincioși să înţeleagă că nu am făcut-o decât pentru a proteja sănătatea”, a încheiat el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.