Pentagonul ordonă desfășurarea a 7.000 de soldați americani în Europa, inclusiv în România

Secretarul american al Apărării a ordonat trimiterea a 7.000 de militari americani în Europa, a declarat un înalt oficial al apărării.

Anunțul a venit la puțin timp după declarațiile președintelui american Joe Biden. Liderul de la Casa Albă a declarat că a autorizat ”desfășurarea forțelor terestre și aeriene care erau deja staționate în Europa” în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România, potrivit Antena 3.

El a mai spus că a autorizat trimiterea unor ”capacități suplimentare de forțe americane” în Germania ca parte a răspunsului NATO, inclusiv unele forțe care au fost puse în așteptare cu câteva săptămâni în urmă.

”Acesta ar cuprinde o echipă de luptă de brigadă blindată cu capacități asociate și facilitatori. Aceștia se vor desfășura în Germania pentru a-i asigura pe aliații NATO, pentru a descuraja agresiunea rusă și pentru a fi pregătiți să sprijine o serie de cerințe în regiune. Ne așteptăm să plece în zilele următoare”, a spus oficialul din domeniul apărării.

În declarațiile de la Casa Albă, Biden a reiterat că forțele americane ”nu sunt și nu vor fi implicate într-un conflict cu Rusia în Ucraina”.

”Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-și apăra aliații NATO și pentru a-i asigura pe acești aliați din Est”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati