„Pentru mine tu eşti Ceauşescu”, filmul care va rula astăzi în cinematograful recent deschis în Parcul Titan

Cinematograful recent deschis în Parcul Titan continuă astăzi, 16 august, de la ora 21.00, cu proiecţia „Pentru mine tu eşti Ceauşescu”.

Filmul de debut al regizorului Sebastian Mihăilescu este la limita dintre ficţiune şi documentar. Acesta e structurat ca un casting pentru nouă actori amatori între 15 şi 22 de ani care încearcă să intre în rolul lui Ceauşescu din tinereţe. Rezultatul este în acelaşi timp un portret al noii generaţii şi un instantaneu al moştenirii fostului lider comunist.

Conceput mai degrabă ca un exerciţiu de imaginaţie, adolescenţii transformă în ficţiune o serie de documente oficiale şi se raportează la tânărul comunist ca la un personaj de ficţiune. Publicul asistă la pregătirile pentru realizarea unei pelicule, dar urmăreşte, în acelaşi timp, un film gata realizat.

„Pentru mine tu eşti Ceauşescu” a fost nominalizat anul acesta la Premiile Gopo pentru „Cel mai bun film de lungmetraj”.

Accesul la eveniment

Bucureştenii pot urmări proiecţiile pe Insula Artelor din Parcul Titan. Ajungi acolo intrând în parc dinspre bulevardul Liviu Rebreanu, punct de reper Globul pământesc. Accesul publicului la proiecţiile cinematografice este liber, în limita locurilor disponibile în spaţiul de eveniment.

Calitatea proiecţiei, similară celei din marile săli de cinema

Deşi proiectat pe o insulă din parc, sub cerul liber, filmul va putea fi vizionat în condiţiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, în condiţii de siguranţă şi distanţare socială.

Pelicula va fi adusă în faţa publicului utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 m2.

„Cinema în aer liber” este organizat de Primăria Sectorului 3 în perioada 15 august-10 septembrie pe Insula Artelor din Parcul Titan. Accesul la proiecţii este liber, iar detalii despre filme şi programul complet vor putea fi găsite pe www.primarie3.ro şi www.cinemainaerliber.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati