Percheziţii de amploare în București și Ilfov, pentru un prejudiciu la bugetul de stat de 2.7 milioane de lei

Polițiștii din Capitală fac mai multe percheziții la locuințele unor persoane din București și din județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală, ce vizează domeniul construcțiilor. Suspecții ar fi declarat cheltuieli fictive și s-ar fi sustras de la plata taxelor.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii pun în aplicare miercuri șase mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov, precum și mandate de aducere emise pe numele unor suspecți.

Perchezițiile au loc într-un dosar de evaziune fiscală. Suspecții sunt bănuiți de sustragerea de la plata taxelor și impozitelor prin evidențierea contabilă și declararea de cheltuieli fictive, în domeniul construcțiilor, scrie Digi24.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 2.700.000 lei.

„Astăzi, 16.12.2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov, precum și si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Audierile se vor desfășura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 1

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati