Percheziții în București, Giurgiu şi Ilfov într-un dosar de furt din incinta unor şantiere

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare, marți, trei mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Ilfov, la domiciliile a trei bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din incinta unor şantiere sau imobile aflate în construcţie.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti ai Secţiei 6 Poliţie, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada februarie – iunie a.c., trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani, ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din incinta şantierelor sau imobilelor aflate în construcţie, din interiorul cărora au fost sustrase unităţi de aer condiţionat şi centrale termice.

Ieri, 14 iulie a.c., au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţele Giurgiu şi Ilfov, cei trei fiind depistaţi şi conduşi pentru audieri la sediul subunităţii.

În urma probatoriului administrat, în sarcina bărbaţilor au fost reţinute următoarele:

– în cursul nopţii de 03/04 februarie a.c., prin tăierea unei porţiuni din gardul împrejmuitor, ar fi pătruns, având feţele acoperite, în incinta unui şantier din sectorul 2, de unde ar fi sustras patru centrale termice. Ulterior, în cursul nopţii de 12/13 februarie a.c., aceştia ar fi revenit la acelaşi şantier şi, prin aceeaşi metodă, ar fi pătruns din nou în incinta şantierului, de unde ar mai fi sustras zece centrale termice, cauzând un prejudiciu de 70.000 de lei.

– în perioada mai – jumătatea lunii iunie a.c., doi dintre bănuiţi, ambii de 35 de ani, ar fi pătruns din nou în incinta şantierului, de unde ar fi sustras cinci unităţi de aer condiţionat, cauzând un prejudiciu de 30.000 de lei.

De asemenea, în urma activităţilor investigativ-operative, au fost recuperate mai multe centrale termice şi unităţi de aer condiţionat, precum şi peste 130 de siguranţe electrice, bunuri care au fost predate persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, cu doi dintre bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati