Percheziții în București și Ilfov: Ar fi vizat fostul șef al Transelectrica

Trei percheziții au loc, marți dimineață, în București și în Ilfov la locuințele unui fost funcționar public, într-un dosar referitor la angajarea frauduloasă într-o companie națională de interes strategic. Surse apropiate anchetei au declarat că cel vizat este fostul șef al Transelectrica Marius Dănuț Carasol, care și-a falsificat diploma de studii, scrie Ziare.com.

„În cursul zilei de azi, 19 noiembrie 2019, ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează 3 percheziții domiciliare în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliul declarat și la alte imobile deținute de un fost funcționar public”, anunță Ministerul Public.

În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauza.

Prejudiciul reclamat este de peste 460.000 de lei, suma cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Fostul președinte al Transelectrica Marius Dănuț Carasol a fost revocat din funcție în luna septembrie, după ce presă a relatat că, deși susține în CV-ul oficial că „este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnică București”, ar fi urmat cursurile universității, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Conducerea Transelectrica a anunțat atunci că a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Marius-Dănuț Carasol, directorul general al companiei care și-a falsificat CV-ul, precum și depunerea tuturor diligențelor în sensul instituirii măsurilor asigurătorii în procesul penal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati