Percheziții în București și Ilfov, după ce Unifarm ar fi cumpărat peste un milion de măști contrafăcute

Încă un dosar privind nereguli în achizițiile companiei de stat UNIFARM. Polițiștii fac cinci percheziții, în București și Județul Ilfov, într-un dosar de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații. Acuzațiile sunt legate de cumpărarea a peste un milion de măști de protecție, în martie și aprilie anul trecut.

Măștile achiziționate de Unifarm au fost distribuite în spitalele din România și au fost apoi retrase din cauza problemelor semnalate de personalul medical. Iar la nivel european a fost emisă o alertă cu privire la respectivele măști din cauza capacității reduse de filtrare.

La acțiune, participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică.

„Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către o companie națională de măști medicale în perioada stării de urgență.

În același timp, se va pune în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei persoane. Persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acesteia, pentru clarificarea situației de fapt”, se arată în comunicatul Poliției Române.

La finalul lui 2020, DNA a  început urmărirea penală pe numele lui Adrian Eugen Ionel, fost director general al Companiei Naţionale Unifarm SA, într-un nou dosar. El este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat cu o societate comercială – ce nu era avizată de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuţia „măştilor chirurgicale cu trei pliuri” – un contract de achiziţii publice ce avea ca obiect cumpărarea a 1.500.000 de astfel de măşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati