Percheziții în București și Ilfov, într-un dosar de comercializare de produse contrafăcute. Prejudiciu de 4,8 milioane de lei

Poliţiştii de la Economic efectuează, miercuri, opt percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, într-un dosar ce vizează punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, spălarea banilor şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor.

„În perioada 19 ianuarie 2018 – 7 mai 2020, ar fi fost puse în circulaţie, prin vânzarea online, sub denumirile a diferiţi expeditori, articole de îmbrăcăminte şi accesorii vestimentare, încălţăminte, parfumuri şi ceasuri, produse contrafăcute, purtând însemnele unor mărci consacrate în aceste categorii de produse, în valoare totală de 4.872.129,98 de lei (21.285 de colete), care ar fi fost expediate prin intermediul unei societăţi de curierat”, informează IGPR.

Banii obţinuţi din vânzarea produselor contrafăcute ar fi fost introduşi în circuitul civil, în acest fel dându-se o aparenţă de legalitate.

În vederea continuării cercetărilor, vor fi puse în executare patru mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru audieri.

Cercetările vor fi continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

„Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, criminalişti ai Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi luptători ai Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale”, arată sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati