Percheziții în București și Ilfov, la doi bărbaţi bănuți de furt și tâlhărie calificată

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, miercuri, patru mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliile a doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie calificată din locuinţă, prejudiciul total creat fiind estimat la peste 150.000 de euro.

Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada iunie 2018 – până în prezent, doi bărbaţi, în vârstă de 35, respectiv 42 de ani, ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din locuinţe sau societăţi comerciale.

Astfel, la data menţionată au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora au fost depistaţi şi conduşi pentru audieri la sediul subunităţii doi bărbaţi, în sarcina acestora fiind reţinute mai multe fapte:

La data de 18 iunie 2018, în jurul orei 04.00, ar fi pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale din sectorul 3 şi ar fi sustras un seif metalic în care se aflau aproximativ 95.000 de euro şi 350.000 de lei, pe care l-au abandonat ulterior.

De asemenea, la data de 21 şi 23 februarie, precum şi la data de 6 aprilie a.c., ar fi pătruns în locuinţe din sectorul 3, respectiv sectorul 1, de unde ar fi sustras diferite sume de bani şi mai multe bijuterii şi ceasuri.

La data de 8 aprilie, cei în cauză ar fi pătruns fără drept într-o locuinţă din judeţul Prahova, având feţele acoperite şi ar fi sustras două ceasuri. Întrucât unul dintre bărbaţi ar fi fost surprins de proprietarul locuinţei, pentru a-şi asigura scăparea, cei doi ar fi ameninţat şi agresat fizic victima.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati