Percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe la persoane bănuite de înşelăciune prin emiterea de CEC-uri

Poliţiştii Capitalei efectuează, miercuri, 20 de percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe într-un dosar de înşelăciune prin emiterea de CEC-uri şi bilete la ordin fără acoperire, cu un prejudiciu adus unui număr de 12 societăţi comerciale estimat la 1,5 milioane de lei.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, pun în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară şi nouă mandate de aducere în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Galaţi, Dâmboviţa, Braşov şi Giurgiu, într-un dosar penal privind fapte de înşelăciune, informează Biroul de presă al DGPMB, potrivit Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2023, nouă persoane ar fi indus în eroare 12 persoane vătămate – societăţi comerciale ce funcţionează în Bucureşti şi în judeţul Ilfov – cu privire la posibilitatea de a le achita contravaloarea unor mărfuri prin emiterea de instrumente de plată, CEC-uri şi bilete la ordin, pentru care nu ar fi asigurat disponibilul la momentul ajungerii la scadenţă.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Dâmboviţa, Galaţi şi Braşov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati