Percheziții în București și în județele Ilfov și Ialomița. Un ONG, acuzat că a drenat 30 de milioane de lei de la Primăria Sector 5

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Ilfov și Ialomița.

Percheziții în București, Ilfov și Ialomița în dosarul în care Asociația Împreună Salvăm Sectorul 5 înființată de fostul primar de sector Daniel Florea e acuzată că ar fi primit ilegal 30 de milioane de lei de la primărie, potrivit unui comunicat al poliției.

”Totodată, au fost puse în aplicare și ordonanțe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală.

În fapt, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizație nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorități locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziționa, în mod direct, la prețuri supraevaluate, mai multe bunuri și servicii.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.”, arată Poliția Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati