Percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu de 13,5 milioane de euro

Poliţiştii fac, miercuri, trei percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală în care un bărbat şi o femeie sunt suspectaţi că nu au declarat veniturile realizate din vânzarea unor mărfuri importate.

  • Prejudiciul este estimat la 13,5 milioane de euro.

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vor pune în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, şi două mandate de aducere, într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 13,5 milioane de euro”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Astfel, din datele şi probele administrate în dosar a reieşit că, în perioada 2014-2015, un bărbat şi o femeie ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care, folosind trei societăţi comerciale, ar fi omis evidenţierea şi declararea veniturilor reale pe care le-ar fi obţinut din vânzarea mărfurilor importate.

Prejudiciu de aproximativ 13,5 milioane de euro

Conform sursei citate, în urma cercetărilor s-a stabilit că valoarea totală a mărfurilor vândute este de 188.227.360 de lei, prejudiciul produs astfel bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 13,5 milioane de euro.

„Astfel, în această dimineaţă, vor fi puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, în vederea depistării şi conducerii acestora la audieri. De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile imobile deţinute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 66.954.973 de lei”, a transmis Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati