Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,75 milioane de lei – VIDEO

Poliţiştii fac, luni, şapte percheziţii în municipiul Bucureşti şi în trei judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul este estimat la 2,75 milioane de lei. Şapte administratori de la două firme sunt suspectaţi că au înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive de termoizolare a clădirilor.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 pun în executare, luni, 7 mandate de percheziţie domiciliară, precum şi mai multe mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Mehedinţi şi Caraş-Severin, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

 

Administratorii a două firme ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive de termoizolare a clădirilor

”În fapt, în perioada 2015-2019, 7 administratori ai două societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor, respectiv al anvelopării blocurilor, ar fi creat un lanţ de tranzacţionare, înregistrând în contabilitate operaţiuni fictive de prestări servicii termoizolare clădiri în valoare de aproximativ 10.700.000 de lei, de la societăţi comerciale «cu identitate clonată» sau cu «comportament tip fantomă»”, a transmis Poliţia Capitalei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că prejudiciul cauzat în dauna bugetului consolidat al statului este estimat la 2.750.000 de lei.

Persoanele vizate vor fi duse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

De asemenea, s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale persoanelor bănuite, în vederea recuperării prejudiciului.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati