Percheziţii în Capitală şi în judeţul Ilfov, într-un un dosar de camătă. La cât se ridică prejudiciul

1
383
Pixabay

Poliţiştii din Bucureşti au făcut, miercuri, 11 percheziţii în Capitală şi în judeţul Ilfov, într-un un dosar de camătă. Prejudiciul este de peste 1,1 milioane de euro.

”În dimineaţa de 22 noiembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 1 au pus în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de camătă, prejudiciul fiind de 1.175.000 de euro”, anunţă, miercuri, Poliţia Capitalei.

Astfel, în perioada 2015 – 2023, mai multe persoane, fără a fi autorizate în acest sens, ar fi împrumutat sume mari de bani altor persoane ca îndeletnicire şi ar fi perceput dobândă, solicitând, totodată, garanţii imobiliare.

”De asemenea, camăta ar fi fost mascată prin încheierea cu persoanele vătămate a unor promisiuni de vânzare-cumpărare sau chiar contracte de vânzare cumpărare pentru imobilele deţinute de acestea, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi.

Astfel, în momentul în care victimele au ajuns în imposibilitatea de a mai achita dobânzile percepute, bănuiţii ar fi trecut la executarea silită a acestora, intrând astfel în posesia imobilelor”, a mai transmis sursa citată.

Pentru a aduna probe, poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, urmând ca persoanele bănuite de comiterea faptelor să fie conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.