Percheziţii în judeţele Constanţa şi Ilfov, la suspecţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 6,8 milioane de lei

1
352
Foto: Facebook / Poliția Română

Opt percheziţii la locuinţe şi sedii de firme sunt efectuate, miercuri dimineaţă, în judeţele Constanţa şi Ilfov, într-un dosar penal cu un prejudiciu de peste 6,8 milioane de lei produs prin evaziune fiscală.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, efectuează opt percheziţii domiciliare, în judeţele Constanţa şi Ilfov, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare în formă continuată, notează Agerpres.

Percheziţiile au loc la domiciliile unor persoane fizice şi sediile sau punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6.800.000 de lei.

  • „În fapt, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Constanţa, având ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul de mărfuri provenite din China, în cursul anului 2023, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, în cadrul operaţiunilor comerciale derulate cu două societăţi comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societăţii. De asemenea, ar fi vândut faptic stocul de marfă existent, fără a înregistra operaţiunile în contabilitate”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Ilfov, poliţişti ai Serviciului Criminalistic Constanţa, precum şi luptători de la Serviciului pentru Acţiuni Speciale Constanţa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.