Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază. La cât se ridică prejudiciul

0
65

Polițiștii fac miercuri dimineața 12 percheziții în București, Dâmbovița și Argeș, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de protecție și pază. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 4 milioane de euro.

Polițiștii fac miercuri dimineața 12 percheziţii domiciliare, în București și județele Dâmbovița și Argeș, la persoane și la sediul unei firme din domeniul pazei și protecției, informează IGPR, printr-un comunicat.

Conform polițiștilor, în perioada 2014 – 2019, o firmă de protecție și pază ar fi încheiat contracte cu o serie de companii și firme, de la care a încasat peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro). În scopul sustragerii de la plata obligațiilor către stat, administratorii ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societății și ar fi declarat la organele fiscale achiziții de la 83 de societăți comerciale, care nu ar avea la bază operațiuni reale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 18.500.000 de lei (peste 4.000.000 de euro), reprezentând impozit pe profit și TVA.

Vizat în anchetă ar fi un om de afaceri din Argeș, care de-a lungul anilor ar fi beneficiat de numeroase favoruri de la stat și care a devenit proprietar al casei memoriale Ion Mihalache, despre care presa scria la momentul tranzacției că ar fi fost vândută mult sub prețul stabilit inițial.

Cinci persoane urmează să fie duse la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.