Percheziţii la persoane bănuite de fals intelectual în legătură cu autorizaţia de construcţie a unui imobil

Zece percheziţii au loc luni în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa, într-un dosar în care angajaţi din cadrul unor instituţii ar fi fost determinaţi să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil neconform cu autorizaţia de construire, având un etaj în plus.

  • Cei implicaţi sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu, 12 persoane urmând să fie duse la audieri.
”La data de 10 aprilie 2023 poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2 au pus în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, cât şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, la adresele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu. În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepţie formată din beneficiarul unui imobil nou construit şi reprezentanţi ai unor instituţii publice ar fi semnat procesul verbal de recepţie la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălţime conform autorizaţiei de construcţie emisă”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.
Conform sursei citate, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituţii publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din Bucureşti şi a unor suprafeţe vădit mai mari decât suprafeţele prevăzute în autorizaţia de construire.
Comisia de recepţie a inclus beneficiarul imobilului nou şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Primăriei Sectorului 2.

Surse din anchetă afirmă că în acest dosar sunt implicaţi şi lucrători ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, scrie news.ro. Beneficiarul imobilului situat în Sectorul 2 al Capitalei ar fi construi un etaj în plus şi ar fi intabulat şi o suprafaţă mai mare a apartamentelor.
Au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi conduse la audieri.
Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati