Percheziţii la sediul RAR Bucureşti. Sute de maşini au trecut de inspecţii în urma înscrierii unor date false

Percheziții intense la Registrul Auto Român (RAR). Autoritățile au descins într-un dosar, în care mai mulți inspectori sunt acuzați că au falsificat actele a sute de mașini, trecând date nereale în cărțile de identitate. 

Sute de autovehicule au fost omologate, trecând în cărțile de identitate date nereale. Acum, mai mulți inspectori RAR sunt vizați de autoritățile române, fiind acuzați de infracțiuni de fals legate de activitatea de verificare tehnică și omologare a autoturismelor.

În acest context, oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut joi, şapte percheziţii, la sediul unei instituţii din Bucureşti, precum şi la adresele a două persoane din judeţul Ilfov şi Bucureşti.

Infracţiunile ar fi fost comise începând cu anul 2019 şi până în prezent.

„Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, mai multe autovehicule ar fi fost expertizate, din punct de vedere tehnic, de către instituţia de profil respectivă, în alte condiţii decât cele prevăzute de lege. Astfel, unele autovehicule ar fi fost detarate, fiindu-le menţionată o masă maximă autorizată mai mică decât cea reală, astfel încât acestea să poată fi conduse cu permis categoria B.

Alte autovehicule, tip basculantă, ar fi fost transformate în platforme de transport auto, fără deţinerea unor documente care să ateste noile caracteristici, emise de producător sau de firme autorizate. Alte autovehicule ar fi fost atestate ca „bun tehnic” fără să fi fost expertizate corespunzător din punct de vedere tehnic, autovehicule cărora le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare, de către poliţie, pentru defecţiuni tehnice ori modificări neomologate”, a transmis, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov.

Autoritățile au descoperit că sunt anumite autovehicule non-euro, aduse din străinătate, care ar fi fost încadrate în norme de poluare superioare. Altele ar fi fost transformate, contrar legii, în autoutilitare, pentru a plăti taxe şi impozite mai mici.

„În cadrul activităţilor procedurale, vor fi ridicate şi analizate documente ce vizează expertizarea a peste 300 de autovehicule şi, de asemenea, vor fi efectuate activităţi specifice în vederea audierii a peste 400 de persoane. În cauză, se va dispune ridicarea şi reexpertizarea mai multor autovehicule, care au legătură cu obiectul cercetărilor”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de autorități.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati