Percheziții la Spitalul Witting din București. Sunt vizate achizițiile privind echipamente de protecție anti-Covid

În această dimineață au loc percheziții la Spitalul Witting din Capitală, într-un dosar care vizează fapte de abuz în serviciu.

Desfășurarea perchezițiilor a fost confirmată de managerul spitalului.

Este vorba despre o percheziție la spital și una domiciliară.

”În cursul zilei de 26 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, efectuează 2 percheziţii domiciliare, în 2 locaţii din municipiul Bucureşti, dintre care una este la sediul unei persoane juridice, iar cealaltă la sediul unei instituţii publice (spital)”, informează Poliția Română într-un comunicat de presă.

Procurorii au cerut mai multe documente legate de achiziții publice privind echipamente de protecție anti-Covid. Sunt suspiciuni privind modul în care s-au făcut aceste achiziții și privin calitatea lor.

Ancheta este derulată sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

”Percheziţiile domiciliare se efectuează într-un dosar în care se cercetează săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 297 alin. (1) C.P. în achiziţiile publice privind echipamente de protecţie COVID 19 şi care se află în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, conchide sursa citată.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati